Vaccinerna, pengarna och forskningen

Definitivt en bok i tiden. Den behandlar vaccin mot mässling och motståndet mot det, vaccin mot influensa, livmodercancer och olika barnsjukdomar.

Götzsche visar tydligt att motståndet mot mässlingsvaccin bygger på bedräglig vetenskap och drivs av personer med ekonomiska intressen i antivaccin, som att sälja preparat som påstås ha effekter mot de symtom de mässlingssjuka uppvisar.

Däremot är Götzsche kritisk till andra vaccineringar särskilt mot influensa och HTP (livmoderscancer ). Risker som forskare funnit nonchaleras av hälsomyndigheter. Tjänstemän där är ofta lierade med läkemedelsindustrin som tjänar grova pengar på vaccinen. Sammantaget får jag en bild av att läkemedelsindustrin ekonomiska intressen spelar en större roll än forskningsresultat som ifrågasätter vaccinernas effektivitet. Värt att tänka på nu när vi alla hoppas på att snabbt få fram ett vaccin mot coronainfluensan.

Tyvärr är boken svårläst. Götzsche blandar polemik mot sina kritiker och fakta i en enda röra. En erfaren redaktör saknas.

Jan Molin

VACCINER
Sanning, lögn och kontroverser
Peter C. Götzsche
Karneval Förlag

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021