Kraft att försöka

Att skriva om sorg och saknad efter sitt bortgångna barn är inte en lätt uppgift. Tommy Karmans När haven tystnade är en tunn bok om stora känslor. Sonens plötsliga försvinnande varvas med berättelser om en söt pojke som adopteras och reser till Sverige med glada föräldrar och berättelser om en pappas försök att nå pojken när han, i tonåren, glider iväg i en annan, farligare värld i sitt sökande efter en identitet.

Språket är enkelt och jag plöjer genom boken fort trots att den bitvis känns tung och mättad av alla tunga känslor som författaren tar upp.

När jag har läst färdigt slås jag av hur mycket kraft som finns i en människa. Kraft att försöka och kraft att hoppas, kraft att överleva det värsta som kan hända och kraft att vilja gå vidare och hitta fast mark igen även efter det att jorden dras undan under ens fötter.

Boken kan var en tröst för dem som är i samma situation, som en vänlig hand på axeln, som en stärkande blick när man känner sig ensam i en värld av sorg.

Boken är också bra för alla dem som ibland känner att livet är hårt. Som en påminnelse om att det finns en väg ut och en morgondag.

Text: Cristina Bornea

När haven tystnade
Tommy Karman
Lindskog förlag

Läs en intervju med Tommy Karman i SocialPolitik nr 1 /2019

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021