När västvärlden kämpar med lågt barnafödande står Uganda för helt andra utmaningar. Uganda är det land i världen som har yngst befolkning. Medianåldern är 15 år. I det djupt konservativa landet är det svårt att bryta de traditionella livsmönstren. Abort är förbjudet och klanen bestämmer antalet barn en kvinna ska föda. Ändå ser en i städerna ett ökat självbestämmande för kvinnor. Det är inte lika tabu att diskutera sex som det varit och barnen börjar glädjande nog nästan alltid i skolan. Om fler skolor byggs kan den växande befolkningen bli en tillgång i stället för en börda.

Text & bild:
Anders Löwdin

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021