Tema Beroende

Frågor om missbruk och beroende kan äntligen vara på väg att diskuteras på ett nytt sätt, efter att ha varit lågt prioriterade under lång tid.

I nya numret av SocialPolitik kan du läsa om hur vård och behandling förväntas stå i centrum på FN:s världskonferens i april. Vi har träffat MonaLisa som kämpat i många år för att ta sig ur heroinmissbruk. Filmaren Jesssica Nettelbladt har följt hennes liv i åtta år, och visar det nu i filmen MonaLisa story som har premiär samtidigt som tidningen kommer i våra prenumeranters brevlådor.

Läs om forskning där unga tjejer som rökt cannabis berättar om hur de fått senare och sämre vård än killar. Vi har också besökt ett nyöppnat behandlingshem enbart för kvinnor.

Mattias Hagberg berättar hur övervakning och polisiära ingripande i förorterna får ersätta social rättvisa – han talar om Baron Haussmans spöke.

Läs också om hur transsexuella kvinnor sätts i fängelse tillsammans med män och om hur franska feminister öppnat eget kollektivboende på äldre dar.

Hör gärna av dig med synpunkter på tidningen och idéer om vad du vill att vi ska skriva om.

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021