Svårt hitta familjehem

Ibland är det inte så dumt med nyhetstorka kanske. Nu fanns det plats i DN för en stor artikel om att det blir allt svårare att hitta familjehem.
Kanske har Hanne Kjöller rätt i sin ledare om att det som hindrar många är det långsiktiga ansvaret i kombination med lågt, icke-pensionsgrundande arvode och bristande stöd från socialtjänsten?

I de andra nordiska länderna avbryts inte stödet från en dag till en annan när ett placerat barn går ut gymnasiet. Ett efterstöd behövs hävdar utredaren Håkan Ceder. Han har också föreslagit ett nationellt centrum för familjehemsvård och en nationell kampanj för att trygga behovet av familjehem.

I SocialPolitik skriver vi återkommande om den sociala barnavården ur  många olika aspekter. I nummer 4 kommer ni att kunna läsa Helena Östlunds intervju med  en pojke som är biologiskt barn i en familj som tar emot barn som inte kan bo i sina egna familjer.

Print Friendly, PDF & Email
Postad i

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

Webshop

Beställ till lösnummer av tidningen eller en bok som vi säljer.

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021