Ökat intresse för att bo kollektivt

 

RECENSION: Gemenskap och samarbete i kollektivhus och bogemenskap. Red. Grip/Kärnekull/Sillén, Migra förlag
Elsa Grip, Kerstin Kärnekull och Ingrid Sillén har alla lång erfarenhet av att bo i kollektivhus – och av att berätta och skriva om hur det är att bo så. Det här är deras konstruktiva handbok med nedslag hos och av boende i olika kollektivhus runt om i landet.
Hur är det att bo såhär, hur ser sammansättningen av de boende ut, vad är gemensamt, vad är enskilt, vilka erfarenheter har man gjort, vilken byggherre, vilket ägande, vilken boendeform, ekonomi och förvaltning.
Och hur kommer man igång? För inte bara bostadsbristen utan också längtan efter större gemenskap i vardagen ligger bakom att alltfler intresserar sig för att bo ihop med andra. Oavsett man bygger om eller bygger nytt är boken en bra början för att kunna vara med och påverka processen.

Maria Wallin

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

Webshop

Beställ till lösnummer av tidningen eller en bok som vi säljer.

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 2 2020