Folkpartist rasar mot slakten

 

Nu höjer även en folkpartist rösten mot Alliansens kulturpolitik. Cecilia Wikström, numera EU-parlamentariker, har tidigare varit kulturpolitisk talesperson för Folkpartiet.

Det här förslaget måste vara författat av personer som inte har en aning om vad kulturtidskrifternas betydelse är och vad de åstadkommer i den sammantagna kultursfären. Det är så väldigt lite pengar man sparar på ett område som gör väldigt stor skillnad, säger Wikström (FP).

Hur ser du på att förslaget kommer från en allianspolitiker?

– Jag kan inte begripa det, helt enkelt. Det är längesen jag satt i kulturutskottet och var dess vice ordförande, men en sak kan jag garantera; Hade jag varit i närheten, hade det aldrig inträffat.

– Kulturen lever på undantag. Sverige är ett land som behandlar kulturen som något som katten har dragit in, och inte som den fantastiska resurs för hela samhällsutvecklingen som kultur är i andra länder och i Europa, säger Cecilia Wikström.

SR.se har hela inslaget

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021