Alliansen slaktar tidskrifter!

 

Alliansens budget för 2015 är ett dråpslag för kulturtidskrifterna. Med 15 miljoner i strypta anslag får budgeten förödande konsekvenser för samhällsdebatten.

Per Bill (M) ordförande i Kulturutskottet säger sig med 75% i sänkta anslag vilja ”påskynda digitaliseringen”. Det är en felsyn att tro att digitaliserat medieutbud inte kostar något. Vem ska betala för den fördjupande och kvalificerade journalistiken? Vem för tidsödande uppdateringar? Det är ju inte privat facebookande vi talar om utan om djuplodande och ifrågasättande journalistik.
Men så är det ju också – fagert tal om yttrandefrihet, men inget intresse av en rik och månghövdad bevakning och debatt. Förra kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth (M), ville se fler volontärer inom kulturen. Nya kulturministern Alice Bah Kunke (MP) vill att kulturen ska värna och utveckla demokratin. Kunke sitter i den regering som vann valet i september. Men det är inte hon som styr kulturpolitiken. Det gör fortfarande M. Med hjälp av ”Sverigevännerna” SD!

75 procent… det är massmord!
SKRIV UNDER UPPROPET Rädda kulturtidskrifter!
http://www.skrivunder.com/radda_kulturtidskriftsstodet

Maria Wallin
chefredaktör SocialPolitik
som på halverade anslag lyckats överleva 8 år med Alliansen.
Ska vi nu gå i graven när Alliansen förlorat i det val vi hittills haft?
Pajaskonster på hög nivå – långt ovanför medborgare och samhällsintresse.

Postad i

1 Kommentar

  1. Leif Stenberg den 16 dec 2014 kl 22:37

    Vilken kanonad av vältaliga protester sedan igår! Hoppfullt. Det var ca 10 år sedan som Bill sprang på stan med sitt lilla barn och var på pickalurven, han fick respass från några politiskauppdrag, men det dröjde inte länge förrän han var åter. Sådana som han flyter alltid upp.Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Lediga jobb

Söker du nytt jobb? Titta bland våra platsannonser och se om något passar dig.

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 2 2019