RECENSION: Hillary Rodham Clinton, Albert Bonnier. Kommer Hillary Clinton att bli USA:s president 2016? Svåra val handlar om hennes fyra år som utrikesminister men kan nog ses som en del i en kommande presidentvalskampanj.
Boken är välskriven och tar på 700 sidor upp alla aktuella politiska frågor, inte bara utrikespolitiska. Clinton är välvillig, prisar alla medarbetare och kommer inte med några provokativa utspel, nedlåtande kommentarer eller kontroversiella åsikter.
Hillary Clinton förnekar inte problem men beskriver dem alltid i diplomatiska former. Den självklara utgångspunkten är att USA har rätt och bör lägga sig i alla världens länders angelägenheter. Och det är bara USA:s bästa som gäller när hon diskuterar sina ”strategiska” val. Ibland blir historieskrivningen tillrättalagd som när miljökonferensen i Köpenhamn beskrivs som en framgång och inte det fiasko den var.
Men för att förstå USA:s politik i dag och i morgon är boken mycket upplysande.

Jan Molin

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Lediga jobb

Söker du nytt jobb? Titta bland våra platsannonser och se om något passar dig.

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 2 2019