Ge statliga pengar mot mygghelvetet!

 

De frågor som retar upp en mest är inte alltid de mest omfattande och allvarliga. Ofta är det någon mindre fråga som får det att rinna över.
Nu går jag omkring och är riktigt arg på den nya regeringen. Hur kan de dra in pengarna till myggbekämpning i de mindre kommuner som drabbas särskilt av myggplågan. Där varken människor eller djur kan vara ute sommar tid. Med storstadsmänniskans stolta miljömedvetenhet talar man om för dessa kommuner att de måste använda biologiska bekämpningsmedel, dika ur, lära sig klimatomställning, ta hand om dagvatten bättre. Ta bort sly eller vad det nu är man vill att de ska göra. Säkert bra förslag men hur åtgärdar man myrmarker från det en året till det andra? Dessa små kommuner, flera i norra Uppland, har ju inte ens pengar så de räcker till äldreomsorgen.
Jag är så trött på miljömänniskor som bara har storstadsperspektiv och som inte på minsta sätt förstår villkoren för livet på landsbygd och i skogsbygd.

Jag möter dem allt mer. Det är de som säger att all skog i Stockholms län ska klassas som rekreationsskog och som därför inte vill ha ett skogsbruk som näring. Det är de som tycker att dotterns arbetshästar ska stå inne i ett varmt stall på vintern fast hästarna bankar sig ut så fort de tas in i stallet. Det är de som tycker att skärgårdsbönder är miljöförstörare om de brukar jorden. Skärgården ser de som vildmark trots att människor alltid bosatt sig vid vatten.

Men mest arg blir jag för att de har så lite medlidande med barns plågor av myggen, så stor arrogans att de ska dra in det futtiga statliga bidrag som t o m den borgliga regeringen gav.
Jag tänker inte skylla på Miljöpartiet, det största partiet kan sätta ner foten – men även där finns väl arrogansen mot landsbygdens befolkning.

Carin Flemström

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021