Miljöcertifiera Postkodlotteriet

 

PostkodLotteriets vision är ”att bidra till en bättre värld för människor, djur och miljö”. Säger man. Samtidigt som man lanserar sitt ”bästa erbjudande någonsin. Köp tre lotter och få två flygresor tur och retur till populära storstäder i Europa samt en lyxig kabinväska.”

Kabinväskan må så vara, bara den inte är tillverkad av miljövidrigt material av barnarbetare någonstans i världen. Men att både vilja bidra till en bättre värld för miljön och ha flygresor som lockande erbjudande, det är att ge med den ena handen och ta tillbaka med den andra.

Men det är samma aningslösa dubbelmoral som på många andra håll. Den dag Ekot berättade att vi i Sverige förbrukar resurser motsvarande 3,7 jordklot hamnade nyheten som en bland andra långt efter ännu ett steg i den pågående regeringsbildningen.
SVT hade lite bättre magkänsla och lanserade nyheten som ett LARM.
Att vi svenskar förbrukar 3,7 jordklot gör att vi alla, varje dag, måste omvärdera vilka resurser vi anser absolut nödvändiga. Och skära ner på resten.

Tala om för Postkodlotteriet att du tackar nej till deras erbjudande den här gången.
Vägra flyga – och tro att du kan ”bidra till bättre miljö”!

Maria Wallin
maria.wallin[at]socialpolitik.com

 

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i

Lämna en kommentar





Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021