SocialPolitik fyller 20 år!

 


[singlepic id=564 w=300 h=426 float=left] LEDARE SocialPolitik nr 2/2014: Det är med tacksamhet och stolthet jag ser tillbaka. Över alla lärdomar, insikter och erfarenheter, men också möjligheter till påverkan, som 20 år med SocialPolitik inneburit.

En eloge till gruppen som grundade tidningen, framför allt Barbro Holmberg, senare migrationsminister i blåsväder, i dag landshövding. Tack alla som tillkommit; medverkande, läsare, annonsörer, samarbetspartners och medarbetare. Alla som bidragit till vårt stora kunnande och som för nästan inga medel alls gjort enastående journalistik i text och bild. I nr 2 gör vi ett svep bakåt. Här på hemsidan fortsätter vi lägga ut artiklar av äldre datum – med förskräckande aktualitet!

SocialPolitik nr 2 2014 går i Onådiga luntans spår. Fortsätter granska hur regeringen negligerade varningar från olika håll, innan man skärpte reglerna i socialförsäkringarna.

Fortsätter också diskutera bältesläggning inom psykiatrins tvångsvård – i Agneta Werners dröm om ett värdigt bemötande.

Vi peppas av Christer Mattsson i Kungälv som gjort skillnad. Toleransprojektet exporteras nu till andra kommuner och ungdomar lär sig om Förintelsen och lämnar egna fördomar bakom sig.
Vi ser, återigen, bevis för att fängelsestraff är dyrbart och oftast leder till fortsatt brottslighet.
Vi förundras över hur många fosterbarn som lämnats utan rätt att söka ersättning för vanvård.

I have a dream Jag drömmer om ett Sverige som går mot ökad inkludering och minskade klyftor. Jag drömmer om att SocialPolitik ska överleva in i 2015. Ingen kommer väl att skjuta mig för dessa drömmar. Men förverkligade…?
20 år sedan första utgåvan. Jag har alla priser och utmärkelser på väggen. Jag kan saxa ur alla lovord i pressen och från er kära läsare: ”omistlig, behövs…” Men jag kan också se att anslaget från Kulturrådet är hälften mot 2007. Och att många gärna läser friex av SocialPolitik.
Vi lovar dig två ytterligare utgåvor i höst, fullmatade av bra socialjournalistik, som alltid. Hela 2014 klarar vi. Men därutöver kan vi än så länge bara drömma.
Betala! Säkra utgivningen!
Maria Wallin

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021