16 rader

Petter Alexis Askergren, Brombergs Petter – för många ett välbekant namn inom Hip Hop. Med boken 16 rader är han nu, förutom textförfattare, även bokförfattare. Titeln åsyftar att 16 rader är den klassiska versformen inom Hip Hop.
Boken består av ett urval texter från Petters digra skivproduktion. Skivorna och låtarna kommenteras och analyseras. Petter skriver om sig själv, om känslor och händelser som lett fram till låtarna.
Petter är rapparen som under sin skoltid kämpade med läs- och skrivsvårigheter. Först på Komvux läste han sin första bok från pärm till pärm och det var även där som hans lust för språket och skrivandet föddes. I boken får vi, utöver textanalyserna, följa Petters utveckling som rappare och textförfattare samt lära oss om hans låtskrivande.
Mot bakgrund av det är jag övertygad om att boken kommer att bli en stor inspirationskälla till rappande, kreativt skrivande och/eller låtskapande för många personer. För min egen del kommer Petters låttexter närmre mig genom 16 rader, de blir mer intressanta. Jag kommer att lyssna på låtarna på ett annat sätt framöver, det är helt klart. /LJ