Ärkeängeln – En hjältes hemlighet

Hans Burell, Offside Reine Feldt hade framgång både som fotbollspelare på elitnivå och – som egensinnig journalist. Han hade fru och två barn. Han hade också en stor hemlighet – Reine Feldt var homosexuell. 1986 dog han i aids – 41 år gammal. Boken börjar vid begravningen. Inte ett ord nämndes om dödsorsaken – då.
Burell var Reine Feldts kollega på tidningen Arbetet i Göteborg under många år. Helt utan sentimentalitet berättar han historien om Reine Feldts liv. Och man slås av hur mycket som hänt med samhället sen Reine Feldt levde sin lögn. Boken ger också inblickar i Reine Feldt bakgrund – arbetarklassens värderingar och moral. Och fotbollens.
Reine Feldts penna var vass. Och hans hjärta stod långt till vänster. Han var en man med åsikter. Hans Burell har under ett decennium intervjuat att 50-tal personer som levde med eller kände Reine Feldt. Jag är en av dem. /ÖL

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021