Rehabilitering och stöd till återhämtning vid psykiska funktionshinder

Camilla Bogarve, David Ershammar, David Rosenberg (red.), Gothia Underrubriken Möjligheternas metoder för en ny praktik anger en tydlig riktning – återhämtning vid psykisk ohälsa är definitivt möjlig, möjlighetens metoder finns, men det krävs en ny praktik.
Boken är uppdelad i tre delar; möjligheten, metoderna och genomförande. Här beskrivs vad ett arbete med fokus på återhämtning och brukarinflytande kan innebära. Grundliga beskrivningar av metoder såsom IPS-modellen (Supported Employment) och individuell rehabiliteringsplanering, likaså stöd för implementering av dessa metoder.
Forskning varvas med erfarenhet av professionella och personer med egen erfarenhet av återhämtning. Just den kombinationen är en av de stora behållningarna av boken. Väl värd att läsa både av professionella, studenter och personer i egen återhämtning.  /LJ

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021