Irene Wennemo får gå från Socialförsäkringsutredningen

Irene Wennemo är huvudsekreterare i Socialförsäkringsutredningen. Hon kandiderar nu till jobbet som ordförande för S-kvinnorna. En kandidatur som socialdepartementet ogillade:
– Jag blev uppringd av Christina Lundmark, deras statssekreterare, och hon sa till mig att departementsledningen ansåg inte att det gick att kombinera att vara nominerad till S-kvinnors ordförande och att vara huvudsekreterare i den här utredningen, berättar Wennemo för Ekot och tillägger, att man är nominerad till ett kvinnoförbund är ingen saklig grund till uppsägning.
Wennemo säger också att hon redan tidigare hade diskuterat det eventuella uppdraget som ordförande med socialförsäkringsutredningens ordförande Gunnar Axén (M).
– Han tyckte att det var helt okej att vara kvar till valet, och stanna om jag inte blir vald till S-kvinnors ordförande, säger hon.
Irene Wennemo var en av dem som tog emot Onådiga luntan vid SocialAktions och SocialPolitiks uppvaktning den 19 februari.
– Det är inte utan att jag känner viss oro inför vem som ska axla hennes viktiga uppdrag nu, säger Maria Wallin, chefredaktör för SocialPolitik. Wennemo var insatt och kändes uppriktigt bekymrad över de missförhållanden vi påtalade vid vårt överlämnande av Onådiga luntan.
Läs Onådiga luntan
Läs på Ekot om Wennemos avgång.