Skolbarn som ekonomisk investering

Vi har just diskuterat vikten av att föra in begreppet social investering på ett tydligare sätt i samhällsdebatten. Om man investerar tidigt – i små barn, växande barn och ungdomar, i skolan, i bra fritidsverksamhet och närvarande vuxna, så betalar det tillbaka i minskade kostnader för ungdomsproblem längre fram. På samma grunder som andra ekonomiska investeringar genererar vinster/överskott.
Conni Jonsson har en lite annan syn på att göra snabba pengar på skolbarn. Han är vd för det största riskkapitalbolaget i den svenska skolbranschen. Han ser inga problem med att han gör jättevinster på sina friskolor.
Läs mera

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021