Folke åker spårvagn

Text: Kerstin Ödman, Bild: Johan Andreasson, Sixtiam
Känner mig som Folke – sådär tre. Nästan som jag minns det. Spännande. Och vagnen heter – Lasse Dahlquist. Lisa ska fylla år; Folke och hans mamma åker 5:an in till stan för att köpa present. ”Bilen slukar bara en massa bensin”, säger mamma. Det börjar någonstans på Hisingssidan. Och Folke får lära sig. Som att den stora röda knappen till vänster om föraren heter skenbroms med väldig bromskraft.
Att vagnen bara kan köra framåt eller stanna – det vet Folke redan. Med presenten i högsta hugg händer det även saker på vägen hem. Men det fixar fotbollsmålvakten… På 32 sidor får man lära sig mycket. Med fina, glada bilder. Vad Lisa får av Folke? Det står i boken. Men den har en väldig – stuns. /Örn Lindstrand
Länk till Adlibris

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021