Barnfamiljer med tomma kylskåp

Allt fler barnfamiljer är i behov av akut hjälp till mat, skriver Stadsmissionen i ett pressutskick den 20 november.
Råd- och stödverksamheten på Unga Station, Stockholms Stadsmissions barn- och ungdomsverksamhet, ser en oroande ökning av barnfamiljer som söker akut hjälp för att kunna köpa mat. I år hanterar man uppåt 100 ärenden som specifikt gäller akuta matpengar. Förra året var det totalt 64 ärenden.

Råd- och stödverksamhet på Unga Station möter varje vecka ungefär 25 barnfamiljer som lever i fattigdom. På sistone har efterfrågan på akut hjälp till mat ökat markant. Det gäller både nya familjer och familjer som verksamheten har haft kontakt med tidigare.

– Ökningen av barnfamiljer som kommer akut till oss och som står helt utan mat oroar oss. Resurserna är begränsade och vi är i mångt och mycket beroende av gåvomedel. Många blir hänvisade till oss runt julen, därför är behovet extra stort under november och december, säger Pia Axelsson på Unga Stations råd- och stödverksamhet.

– När trycket ökar, ökar väntetiderna. Fler får vänta längre, vilket är svårt när det inte finns mat. Det märks att många familjer nu har det tuffare under längre perioder än tidigare. Vi möter också allt fler familjer som helt saknar skyddsnät och inte har någonstans att ta vägen. Många väntar in i det sista. Kylskåpet är tomt när de kommer. Det finns inga marginaler. De matkuponger vi har går åt direkt, säger Pia Axelsson på Unga Stations råd- och stödverksamhet.

Läs inlägget här

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021