Vad har hänt med de utförsäkrade?

Sjukskrivna som arbetat deltid men blivit av med sin ersättning från Försäkringskassan räknas i statistiken som om de återgått i jobb.
Varken Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen vet hur många av de 22 000 deltidssjukskrivna som i dag räknas som att de åter är i arbete, det visar den genomgång som Ekot gjort.
Siri Persson är handläggare på Arbetsförmedlingens avdelning för rehabilitering tillbaka till arbete. Hon berättar för Ekot att alla som arbetar mer än åtta timmar i veckan räknas in bland dem som anses vara i arbete.
Läs mera

Utförsäkrade i kläm även hos Arbetsförmedlingen visar Ekots fortsatta granskning:
En fjärdedel av alla långtidssjuka som utförsäkrats och skrivits in på Arbetsförmedlingen får ingen ersättning. Det visar Arbetsförmedlingens statistik över vad som hänt de långtidssjuka ett halvår efter att de utförsäkrats.
Läs mera

Läs reaktionerna på Ekots rapportering. Och vikten av ett oberoende public serviceföretag som Sveriges Radio , där reportrar kan ges tid att bli ordentligt pålästa!

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i

3 Kommentarer

  1. […] Bloggat; Lo-bloggen, Martin Moberg,  Ockulta ögat, Högbergs tankar, Socialpolitik,  Netroots, Politometern,Bloggar.se […]  2. […] Martin Moberg om sjukförsäkringen, Peter Högberg om Ulf Kristerssons syn, Socialpolitik om att utförsäkrade blir sysselsatta i statistiken, fler blogginlägg på socialdemokratiska […]  3. Hallåhallå den 22 okt 2012 kl 07:04

    Om man kan skämta om det undrar jag, men lite roligt blir det med tanke på att alliansen vid valrörelsen 2006 pekade med pinnarna på hur arbetslösa och sjuka minsann gömdes i statistiken.Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021