SocialPolitik nr 3 2012

SocialPolitik nr 3 2012 Teater Power Livets teater: Tro Hopp & Kärlek ger gamla kroniker röst åt berättelser som ingen tidigare lyssnat på.
Skärholmens nya scen lyfter ungas berättelser – som motvikt till bilden av ”förortsungdomar”.
» Läs artikeln!

LEDARE  Maria Wallin skriver i Nya värderingar tar över om medveten omdaning av det svenska samhället, där bistånd till resursstarka kallas avdrag och till de fattiga bidrag. Från gemensamt välfärdsprojekt till en administratör utan själ och hjärta.

”Det var inte mitt fel, Reinfeldt. Det var en trafikolycka. Jag var lycklig, frisk och hade ett bra arbete. Livet ändrades på några sekunder.” Utförsäkrad och arbetslös. » Läs artikeln!

Visst har vi råd! En bra äldreomsorg är fullt möjlig, anser professor Marta Szebehely.
» Läs artikeln!

Lämnas därhän. Linus har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som gör honom oförmögen att själv söka hjälp. Och kommunen låter sig nöja.

En del politiker tror att det är självvalt att hamna utanför. Man måste bara rycka upp sig. Helén Pettersson, riksdagens enda hotellstäderska, vet att det inte är så enkelt.

Forskare och kulturarbetare i franska grundskolan. Naturvetenskap i svenska förskolan. Barn skapar egen kultur i lek och lärande hela tiden.

Beställ SocialPolitik nr 3 2012, provprenumeration 3 nummer 99 kr (1 gång)

Arvsfondsprojektet SocialAktion fortsätter till hösten med kurser i Stockholm resp. Göteborg i webb-publicering, skrivarverkstad och retorik/berättarskola.