Det enda könet, 
Katrine Keilos, 
Bonniers

Med underrubrik: Varför du är förförd av den ekonomiske mannen och hur det förstör ditt liv och världsekonomin. Bitande kritik, med sådan avslöjande humor och dråpliga jämförelser att man skrattar högt. Man häpnar över att kejsarens nakenhet inte varit uppenbar för länge sen. Men det var ju den där förförelsen.

Ekonomerna har fått oss att tro att vi alla är oberoende individer som drivs av konkurrens. När allt hänger samman och alla är ständigt beroende av varandra och av samarbete – på individplan och länder och kontinenter emellan.

Och ekonomer, även gamle Keynes, har ständigt bortsett från ”den andra ekonomin”, den som inte räknas och som utförts av kvinnor i alla tider. Även av Keynes egen mor, som lagade hans mat i alla år. Men det var bara slaktarens jobb som ingick i nationalekonomin, inte hennes.
Boken måste översättas till andra språk! Så här tokigt räknas det ju inom hela världsekonomin. /MW

Länk: Adlibris.

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021