SocialPolitik nr 2 2012


SocialPolitik nr 2 2012

SocialPolitik nr 2 2012 Krutdurken Europa. När land efter land bryter upp den generella välfärden stängs allt fler ute. Fattigdomen är tillbaka. Och upproren. Särskilt de unga har fått nog.
De ger sig ut på gatorna. De vill ha jobb och försörjning. De vill ha en framtid.
» Läs artikeln!

De brinner för att berätta om sin plats på jorden. Hisings Backa satsar på kultur som alternativ till kontroll och repression. I en egen tidning och en ny film ger ungdomar egna bilder. Som medierna ofta ratar.
» Läs artikeln!

LEDARE Maria Wallin: Who’s side are you on? Är detta verkligen det samhälle vi vill ha? Som överger människor i ett armod vi trodde vi lämnat bakom oss för 100 år sen.

”Det är inte mänskligt” om att skickas ut ur sjukförsäkring och a-kassa… att förlora först jobb, sen ersättning, sen kanske t o m sitt hem – för många efter decennier av kneg… Läs några av svaren ur Berätta hur du har det (Om uppropet: socialaktion.nu)
» Läs artikeln!

Alla gynnas av att sjuka och arbetslösa inte halkar efter! Nationalekonom Stefan deVylder varnar för hotet mot den generella välfärden. Vi måste inse konsekvenserna.
» Läs artikeln!

Usel smärtsjukvård. En halv miljon människor lever med kronisk smärta. Ännu fler står i kö till behandling. Ändå minskar resurserna till smärtsjukvården med ofattbart mänskligt lidande som följd.
» Läs artikeln!

Hårdare tag. Unga vuxna hamnar mellan stolarna i psykiatrin. Pauline Östner, ordförande i RUS, kommenterar förslaget till ny lag om psykiatrisk tvångsvård, LPT.
» Läs artikeln!

Avsätt Mammon! Människor måste få blomstra, oavsett vilka förutsättningar de har. Och ta emot omsorg och solidaritet utifrån behov. Fram för rätten att vara olika!
» Läs artikeln!

Vi möts i skrivandet. Socialarbetare, studenter och ”brukare” går skrivarkurs tillsammans. För att lära av varann på lika villkor. Och bli bättre på att nå ut i samhällsdebatten med det man kan och vet. Följ SocialAktion.
» Läs artikeln!

Arvsfondsprojektet SocialAktion fortsätter till hösten med tre kurser i Stockholm resp. Göteborg i webb-publicering, skrivarverkstad och retorik/berattarskola. Information den 29 maj kl 15-16 i Göteborg.

Beställ SocialPolitik nr 2 2012, provprenumeration 3 nummer 99 kr (1 gång)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , eller annat intressant.