Felicia försvann av Felicia Feldt

Felicia försvann
Felicia Feldt
Weyler förlag

Det går fort att läsa Felicia försvann. Men känslan efteråt sitter i desto längre. Känslan av rädsla hos ett barn som bara överlever om hon suddar ut sig själv för att anpassa sig till flockens villkor. De villkoren sätts av alfahonan, experten på barnuppfostran. Den som trodde att utfrysning av en familjemedlem är något som bara tillämpas i hederskulturer får tänka om.

Många av händelserna känner jag igen från Mommo, Anna Wahlgrens egen självbiografi i tre delar, som kom i mitten på 1990-talet. Den värjde inte för det svåra men nu får vi också barnets blick. Barnet som blev en vuxen kvinna och måste kämpa för att slå sig fri, hitta sig själv och ett liv hon orkar leva. Det är anmärkningsvärt att det som står i Mommo inte fick någon enda journalist att kritiskt ställa frågan till Anna Wahlgren: hur har det sätt på vilket du levt påverkat dina barn?

Nu har vi fått Felicias svar – och det gör ont.

/AF

Länk till Adlibris

Print Friendly, PDF & Email
Postad i ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021