Våga fråga, våga lyssna, våga agera – om barn till missbrukare och hur skolan kan hjälpa dem


Våga fråga, våga lyssna, våga agera – om barn till missbrukare och hur skolan kan hjälpa dem

Madeleine Pousette

SKL Kommentus Media

I varje klass finns det statistiskt sett tre, fyra barn som lever i en familj med missbruksproblem. Siffrorna talar sitt klara språk; missbruk är vanligt. Trots detta är det endast två procent av dessa barn som får hjälp i någon av de stödgrupper som finns runtom i landets kommuner.

Bokens utgångspunkt är att skolan är en viktig arena för att uppmärksamma dessa barn och lotsa dem, och kanske även familjen, vidare till den hjälp och det stöd som de är i behov av – och har rätt till.

Detta är en bok som inspirerar och engagerar. Lättläst och med tydliga exempel från just skolans värld; kuratorer och rektorer, lärare och skolsköterskor delar generöst med sig av sina erfarenheter och arbetssätt. Borde finnas – och diskuteras – på varje skola. För dessa barn finns just på varje skola.

/LJ

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021