Karin Boye och människorna
 omkring henne
 av Pia-Kristina Garde

Karin Boye och människorna
 omkring henne

Pia-Kristina Garde

Ellerströms

”Kanske har vi alla vår egen bild av Karin Boye?” står det i baksidestexten. Men vilken har författaren? Det förblir något oklart. Trots att Pia-Kristina Garde ägnat 35 år åt efterforskningar.

Eller kanske just därför – hemmablind? Men bildmaterialet är rikt, mycket rikt. Och unikt. Ett flertal foton har aldrig tidigare publicerats. ”En fotobok”, som författaren mycket riktigt skriver.
Jag saknar dock regelrätta bildtexter. Och finner alltför ofta glapp bland fakta som gör framställningen haltande, ofärdig. Hållen i en redovisande stil – som en skoluppgift. Torr. Desto större behållning då av Boyes egen text: Självbiografiska anteckningar från en kurs i psykologi sommaren 1938. För första gången tillgänglig för en stor läsekrets. För att inte tala om Augustin Mannerheims långa dikt tillägnad vännen och författarkollegan Karin Boye. Enligt Pia-Kristina Garde kan boken få en fortsättning – ”Gravar och välsignelser.”

/ÖL

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021