Ja till liv! Liv Strömquists ABC


Ja till liv! : Liv Strömquists ABC

Liv Strömquist
Galago

Strömquist tar oss med på en diskussionsresa, en skoltripp från A till Ö. A som i Arbetslinjen, Ö som i Öde ö. Däremellan hittar vi bland annat ämnena Inkvotering, Tröttsamma typer, Nördar, Liberalfeminism, Queerposörer och Kulturtanter. Vi får lära oss att barn är kristdemokrater, hur man håller ihop i ett kärleksförhållande och på vilket sätt som moderaterna dog ut. Allt i härligt serieformat.

Strömquist är en av Sveriges mest etablerade serietecknare. Här levererar hon politisk satir, otroligt välgjord och underhållande sådan. Jag skrattar mig genom hela boken. Men analyserna är inte bara sanslöst roliga, utan även sanslöst allvarliga. Det är det som gör den så fantastiskt bra. Läs, läs, läs!

/LJ

» Länk till boken och Adlibris.

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021