FP fel ute!

Folkpartiet vill att personer med socialbidrag ska krävas på motprestationer för att få pengar. Kravet bör regleras i lag och därmed vara obligatoriskt för landets alla kommuner.

Erik Ullenhag nämner i SVT Rapport i kväll parkarbete, som en typ av arbetsuppgifter som kan vara aktuella för dem med försörjningsstöd och arbetsförmåga. Arbetena ska utföras i arbetsförmedlingens och kommunernas regi.

För de personer som har försörjningsstöd men som inte vill finna sig i de krav som partiet föreslår kan det bli aktuellt med en nedtrappning av bidraget.

-Ersättningen får trappas ner om man är arbetsför. Försörjningsstödet är samhällets yttersta skyddsnät. Det är inte tänkt att du ska vara jobbsökande och ha socialbidrag. Då ska du ha a-kassa eller andra system, säger Erik Ullenhag till Rapport…

KOMMENTAR: Det var just det! Det är mycket bättre att arbetssökande får vara med i socialförsäkringssystemet – i t ex a-kassan!
Men det är exakt det som är problemet, att så många ställs utanför. Ändra på DET i stället för att jaga personer som tvingats till ”samhällets yttersta skyddsnät”!
Läs Tapio Salonens artikel i SocialPolitik nr 2/2011 eller här: Eliminera-barnfattigdomen (pdf-fil). /red