FP fel ute!

Folkpartiet vill att personer med socialbidrag ska krävas på motprestationer för att få pengar. Kravet bör regleras i lag och därmed vara obligatoriskt för landets alla kommuner.

Erik Ullenhag nämner i SVT Rapport i kväll parkarbete, som en typ av arbetsuppgifter som kan vara aktuella för dem med försörjningsstöd och arbetsförmåga. Arbetena ska utföras i arbetsförmedlingens och kommunernas regi.

För de personer som har försörjningsstöd men som inte vill finna sig i de krav som partiet föreslår kan det bli aktuellt med en nedtrappning av bidraget.

-Ersättningen får trappas ner om man är arbetsför. Försörjningsstödet är samhällets yttersta skyddsnät. Det är inte tänkt att du ska vara jobbsökande och ha socialbidrag. Då ska du ha a-kassa eller andra system, säger Erik Ullenhag till Rapport…

KOMMENTAR: Det var just det! Det är mycket bättre att arbetssökande får vara med i socialförsäkringssystemet – i t ex a-kassan!
Men det är exakt det som är problemet, att så många ställs utanför. Ändra på DET i stället för att jaga personer som tvingats till ”samhällets yttersta skyddsnät”!
Läs Tapio Salonens artikel i SocialPolitik nr 2/2011 eller här: Eliminera-barnfattigdomen (pdf-fil). /red

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i

Lämna en kommentar





Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021