Kulturstödet sänktes med 25%

Kulturrådet sänkte tidskriftsstödet till SocialPolitik med 100 000 kronor för 2011. Det visar att tidningen räknas som kulturtidskrift, men det hotar ändå utgivningen och ställer stora krav på prenumerationsvärvning.

– Det är en kraftig åderlåtning. 100 000 kronor är enormt mycket pengar för en uppstickare utan en stor organisation bakom sig, säger redaktören Maria Wallin.
– Vi har ändå beslutat oss försöka fortsätta ge ut SocialPolitik. Men vi behöver läsarnas stöd! Och vi måste höja priserna.

Sänkningen från 425 000 kronor per år till 325 000 kronor går inte SocialPolitik smärtfritt förbi. Tidningsutgivning kräver fasta kostnader för tryck, distribution, registerhantering, bokföring, revision osv som man inte slipper undan.
– Vi kan börja jobba mer och mer ideellt, men det är fler än jag är som är familjeförsörjare, säger Maria Wallin, så det finns ju gränser för vad som är möjligt. Även om jag förstår att det är detta som är den nya social/kultur-politiken.
Maria Wallin ser inte heller nätet som ett alternativ till den tryckta upplagan, utan som ett komplement. Det är ingen lösning att släppa papperstidningen och tro att nätupplagan ska generera tillräcklig energi, debatt och engagemang. Det hade redan skett om den vägen varit möjlig, menar hon.

– Om varje läsare tecknar/förnyar sin prenumeration, men också värvar EN ENDA ny prenumerant per betalande, så klarar vi att täcka förlusten. Så tveka inte!
– Det räcker inte att lovorda SocialPolitik. Du måste också visa i handling att du tycker SocialPolitik är bra, avslutar Maria Wallin.

Kommentarer:

Aftonbladet:  ”… kapade bidrag för tidskrifter med solidarisk och social uddSocialPolitik, Invandrare & Minoriteter har alla fått sänkt, liksom Västsahara.”

Journalisten.se:  Mindre pengar från Kulturrådet till socialt inriktade tidskrifter

Kristianstadsbladet:  Tar från de små och ger till de stora

Print Friendly, PDF & Email
Postad i

1 Kommentar

  1. Erik den 10 feb 2011 kl 17:35

    Med eldsjälar och krut så klarar ni det! Härligt att se att ni kämpar på!Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

Webshop

Beställ till lösnummer av tidningen eller en bok som vi säljer.

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021