Rädda kulturtidskrifterna!

Upprop till kulturtidskrifternas försvar.

Regeringen vill i kulturpropositionen Tid för kultur smalna av det nu breda kulturtidskriftsbegreppet och i framtiden bara stödja tidskrifter med »kulturell debatt samt analys och presentation inom de skilda konstarternas områden.«
Förslaget är inte bara ett rejält hot mot många av de tidskrifter som idag får kulturtidskriftsstöd utan även ett hot mot en viktig del av det offentliga samtalet. Sverige behöver tidskrifter som sysslar med en djupare bevakning av angelägna samhällsfrågor.

SocialPolitik är bara en av de tidskrifter som allvarligt hotas av ett smalare kulturbegrepp. Pockettidningen R, I&M Invandrare och minoriteter, Bang, Arena, Mana är andra som inte specifikt bevakar teater, film, musik och konst och därigenom – mitt under ett valår – kan tystna.
När samhällsdebatten, fördjupningar och nya perspektiv behövs mer än nånsin – i ett alltmer slimmat mediebrus. Röster med underifrånperspektiv måste få behålla sina vägar ut i offentligheten!

Underteckna uppropet!
Maria Wallin
redaktör SocialPolitik


image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021