Nyanserad om islam

En gedigen genomgång av islams bakgrund, tillkomst och utveckling. Bland annat klarnar orsakerna till konflikterna mellan sunni och shia. Boken ger en nyanserad bild av islam som jag skulle önska att alla som tillåter sig att uttrycka förenklade påståenden om islam borde ta till sig.

Under århundraden har muslimska teologer och filosofer diskuterat hur koranen ska tolkas utifrån dåtidens och dagens samhälle. Om trons överhöghet är alla överens men åsikterna om den går att förena med förnuft och rationalitet skiftar.

Jan Molin 

Visdomens hus
Muslimska idévärldar 600-2000
Ronny Ambjörnsson och Mohammad Fazlhashemi
Natur & Kultur

Lämna en kommentar

ANNONSER

Lediga jobb

Söker du nytt jobb? Titta bland våra platsannonser och se om något passar dig.

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

SOCIALPOLITIK NR 1 2018

Send this to a friend