Kunnigt om ”gör-det-själv-terror”

Den nya terrorismen av Wolfgang Hansson, Historiska Media

En krävande bok. Inte minst emotionellt. Och skrämmande – så många terrordåd jag glömt. Eller snarare; förträngt. Bara 2015 miste närmare 30 000 människor livet i olika terrordåd. För att inte tala om alla skadade. De flesta var muslimer… Wolfgang Hansson är prisbelönt journalist/utrikesreporter som under de senaste tre decennierna bevakat världen – på plats. Han var i New York när tvillingtornen föll 2001. Sen dess har terrorism varit hans huvudintresse – den nya terrorismen som vuxit fram:  ”Gör-det-själv-terror” där vi alla blivit måltavlor. Numera är det mjuka mål som gäller – för terroristerna. Boken bygger till stor del på artiklar som författaren publicerat tidigare i Aftonbladet.

Samt hans bok Dagen då terrorn förändrade världen från 2011. Hans syfte är att vi ska förstå terrorns mekanismer. Författaren gör ett gott försök med rubriker som: ”En känsla av belägring, Den kollapsade staten, Roten till det onda, Demokrati under hot, Civilisationernas kamp.” med flera. Han skriver rakt, kunnigt och pedagogiskt . Men någon happy end är knappast i sikte.

Istället frågar jag mig – var händer det nästa gång? Hur många?

Örn Lindstrand

Postad i ,

Lämna en kommentar

ANNONSER

Lediga jobb

Söker du nytt jobb? Titta bland våra platsannonser och se om något passar dig.

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

SOCIALPOLITIK NR 2 2017

Send this to a friend