En komisk depression

Föreställningen En komisk depression med ståuppkomikern Nour El Refai är en lysande monolog om ensamhet och utsatthet, men också om inre styrka och kraft. Den handlar om en älskad mor, om hur kvinnor gestaltas på vita duken, om ilska gentemot ett ofta mycket mansdominerat samhälle, om kulturkrockar och lite otippat om Nours egna katter. Depressioner kan vara plågsamma, men roliga och publiken kastas mellan det ljusa och det mörka. Jag fick gråten i halsen och skrattade mycket om vartannat. Det var så mycket igenkänning. Kanske lyckades hon fånga det gamla ordspråket av Jean de la Bruvère som lyder ”Livet är en tragedi för dem som känner och en komedi för dem som tänker”.

Innan Nour gick på scenen pratade komikern och programledaren Moa Svan om livet som lattemamma, inklusive babysim och öppna förskolor. Hysteriskt roligt!

Om ni vill hinna se föreställningen innan den slutar häng på nu direkt, jag vill verkligen rekommendera den. Den turnerar runt i landet i Riksteaterns regi.

Text: Pebbles Karlsson Ambrose
Foto:
 Anna Huerta

 

 

Postad i ,

Lämna en kommentar

ANNONSER

Lediga jobb

Söker du nytt jobb? Titta bland våra platsannonser och se om något passar dig.

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

SOCIALPOLITIK NR 2 2017

Send this to a friend